Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1

Selsun: bewezen effectief bij roos en schimmel

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Veel gestelde vragen

over Selsun

Meest gestelde vragen

Is Selsun slecht voor mijn haar?

Nee, Selsun is niet slecht voor uw haar.

Kan ik hoofdroos voorkomen?


•Zorg voor een gezond, gebalanceerd voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon kan roos helpen voorkomen.

Zorg ervoor dat je genoeg voedingstoffen krijgt en vermijd een teveel aan gist en suiker. Onderzoeken geven aan dat roos op zijn minst deels veroorzaakt wordt door een schimmel die het goed doet in omgevingen met veel gist, vet en suiker.

•Vermijd stress. Stress verlaagt je weerstand en vergroot je risico op allerlei soorten kwaaltjes, waaronder roos. Ontspan je dus nu en maak je geen zorgen over het dragen van een zwart shirt morgen.
•Beperk de hoeveelheid haarstylingsproducten die je gebruikt. Haarspray, mousse en gel kunnen bij sommige mensen bijdragen aan roos. Deze producten kunnen je huid ook erg uitdrogen, waardoor er schilfers ontstaan - of allergische reacties veroorzaken. Als je vlak nadat je een nieuw product bent gaan gebruiken merkt dat je roos hebt, dan is de kans groot dat het product hiervan de oorzaak is.
•Was je haar regelmatig. Roos gedijt namelijk goed op een vette hoofdhuid. Door je haar regelmatig met shampoo te wassen kun je roos helpen voorkomen.

Hoe gebruik ik Selsun bij hoofdroos?

Behandeling van  schilfervorming op de hoofdhuid (seborroe): roos

Hoewel een totale behandeling voor roos niet bestaat, is de schimmel betrekkelijk gemakkelijk te behandelen met Seleniumsulfide (Selsun). Om roos onder controle te krijgen, is het raadzaam SELSUN regelmatig te gebruiken. De reactie op de behandeling varieert per individu. De meesten mensen melden een verbetering na een week. 

Duur van de behandeling: bij de aanvang van de behandeling SELSUN tweemaal per week gebruiken, de volgende 2 weken één maal per week. Vervolgens naar behoefte. Dosering: gelijk aan 1 of 2 dessertlepel(s) in de handpalm gieten en op het haar aanbrengen. Inwerktijd: 2 tot 3 minuten laten inwerken.

Hoe gebruik ik Selsun bij huidschimmel?

Schimmel is betrekkelijk gemakkelijk te behandelen met SELSUN. Recidieven treden soms op, maar zijn weer goed te behandelen. Na een succesvolle behandeling verdwijnt het verschil in huid pigmentatie niet meteen. Door invloed van de zon kunnen niet behandelde plekken wit worden.

Om een duurzaam resultaat te bereiken moet de totale oppervlakte van het aangedane huidgedeelte worden behandeld. Soms is het noodzakelijk de behandeling een paar keer te herhalen. Duur van de behandeling: éénmaal per dag, gedurende 7 achtereenvolgende dagen. Dosering: SELSUN op de aangetaste huid aanbrengen en daarbij elk contact met de ogen of slijmvliezen vermijden.
Inwerktijd: 10 minuten laten inwerken. 

Wanneer moet ik stoppen met het gebruik van Selsun?

- Schilfervorming op de hoofdhuid (seborroe van de hoofdhuid):
Duur van de behandeling: de eerste 2 weken 2 maal per week. De volgende 2 weken 1 maal per week. Vervolgens naar behoefte. U kunt te allen tijde stoppen met het gebruiken van Selsun. Lees ook de bijsluiter.

- Oppervlakkige schimmelaandoening van de huid (Pityriasis versicolor):
Duur van de behandeling: herhaal de behandeling eenmaal per dag, gedurende 7 opeenvolgende dagen. Laat de huid niet langer in contact komen met Selsun dan de aanbevolen inwerktijd. U kunt te allen tijde stoppen met het gebruiken van Selsun. Lees ook de bijsluiter.

Wat zijn de bijwerkingen van Selsun?

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

- Zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers): blaarvorming (acantholyse): vooral als de shampoo langer dan de aanbevolen inwerktijd in contact is gehouden met het haar of de huid.

- Zeer zelden (komen voor bij minder  dan 1 op de 10.000 gebruikers): lokale irritatie of gevoeligheid van de hoofdhuid en de huid, soms beschreven als een branderig gevoel. Als de irritatie aanhoudt moet de behandeling worden stopgezet.

- Geverfd, gepermanent en grijs of wit haar kan verkleuren. Spoel het haar minimaal 5 minuten grondig uit om verkleuring te voorkomen.

- Haar en hoofdhuid kunnen sneller vet worden. 

Mag ik Selsun gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Zwangerschap: het gebruik van dit middel gedurende de zwangerschap wordt afgeraden.

Borstvoeding: het gebruik van dit middel gedurende de periode van borstvoeding wordt afgeraden.

Waar is Selsun te koop?

I.v.m. productieproblemen is Selsun meer dan een jaar niet leverbaar geweest. Vanaf half juni 2019 is Selsun weer te koop. Vraag er naar bij uw apotheek of drogist.

Verkooppunten

I.v.m. productieproblemen is Selsun meer dan een jaar niet leverbaar geweest. Vanaf half juni 2019 is Selsun weer te koop. Vraag er naar bij uw apotheek of drogist.

 

  • slide 1
false
10
10
none
5
1
Copyright © Sanofi 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-0815-1314
MAT-NL-2000431 1.0 8/20
Selsun: werkzame stof: 25 mg seleniumsulfide per ml.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.