Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1

Selsun: bewezen effectief bij roos en schimmel

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Huidschimmel (Pityriasis versicolor)

Wat is de oorzaak?
Pytiriasis versicolor of Tinea versicolor is de meest banale vorm van huidmycose in de wereld. Het is een onschuldige aandoening. De problemen die Pityriasis versicolor veroorzaakt zijn slechts van esthetische aard. Pytyriasis versicolor wordt veroorzaakt door een gist (Pityrosporum ovale) eerst gekend als Malassezia furfur die in de bovenste lagen van de huid groeit. Het is een lipo-afhankelijke gist, die zich op huidgedeelten waar zich zweetklieren bevinden nestelt. Pityriasis versicolor is zeer zelden besmettelijk en komt vooral bij pubers of jonge volwassenen (van beide geslachten) voor.

Hoe herken je huidschimmel (Pytiriasis versicolor)?
Op de huid, meestal de rug, zijn meestal vele kleine ronde of  ovale plekjes te zien met aan de rand vaak een zeer lichte schilfering. Door de schimmelgroei schilfert de huid op de aangetaste plekjes iets sneller af dan normaal. De hierdoor vrijkomende stukjes nieuwe huid zijn in de zomer wat lichter omdat de schimmel de pigmentcellen blokkeert. In de winter is de nieuwe huid vaak juist wat donkerder dan de omringende huid. Bij mensen met een donkere huidskleur zijn de plekjes vaak wit van kleur, in tegenstelling tot blanke mensen die vaak donker gekleurde vlekjes hebben. 

  • slide 1
false
10
10
none
5
1
Copyright © Sanofi 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-0815-1314
MAT-NL-2000431 1.0 8/20
Selsun: werkzame stof: 25 mg seleniumsulfide per ml.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.