Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1

Selsun: bewezen effectief bij roos en schimmel

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Behandeling: Selsun

Selsun behoort tot de groep geneesmiddelen die antimycotica worden genoemd. Dit zijn geneesmiddelen die schimmelziektes tegengaan. Selsun is geschikt voor lokaal dermatologisch gebruik.

Selsun wordt gebruikt bij:

  • Schilfervorming op de hoofdhuid als gevolg van overmatige talgafscheiding (seborroe van de hoofdhuid)
  • Oppervlakkige schimmelaandoening van de huid (Pityriasis versicolor)


Het actieve ingrediënt – seleniumsulfide 2,5% - Selsun heeft een klinisch bewezen effectieve antimycotische werking: Selsun bestrijdt de schimmel waardoor (de symptomen van de schimmel) schilfervorming en jeuk verminderd worden.

Voor een goed gebruik, lees aandachtig de bijsluiter en vraag raad aan uw drogist of apotheker. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. 

Behandeling van  schilfervorming op de hoofdhuid (seborroe): roos
Hoewel een totale behandeling voor roos niet bestaat, is de schimmel betrekkelijk gemakkelijk te behandelen met Seleniumsulfide (Selsun). Om roos onder controle te krijgen, is het raadzaam SELSUN regelmatig te gebruiken. De reactie op de behandeling varieert per individu. De meesten mensen melden een verbetering na een week. 

Duur van de behandeling:
bij de aanvang van de behandeling SELSUN tweemaal per week gebruiken, de volgende 2 weken één maal per week. Vervolgens naar behoefte. Dosering: gelijk aan 1 of 2 dessertlepel(s) in de handpalm gieten en op het haar aanbrengen. Inwerktijd: 2 tot 3 minuten laten inwerken.

Behandeling van Pytiriasis versicolor
De schimmel is betrekkelijk gemakkelijk te behandelen met SELSUN Seleniumsulfide 25 mg per ml. Het kan voorkomen dat de schimmel terug komt, maar ook dan is het weer goed te behandelen. Na een succesvolle behandeling verdwijnt het verschil in huid pigmentatie niet meteen. Door invloed van de zon kunnen niet behandelde plekken wit worden.

Om een duurzaam resultaat te bereiken moet de totale oppervlakte van het aangedane huidgedeelte worden behandeld. Soms is het noodzakelijk de behandeling een paar keer te herhalen.

Duur van de behandeling:
éénmaal per dag, gedurende 7 achtereenvolgende dagen. Dosering: SELSUN op de aangetaste huid aanbrengen en daarbij elk contact met de ogen of slijmvliezen vermijden. Inwerktijd: 10 minuten laten inwerken.
 

  • slide 1
false
10
10
none
5
1
Copyright © Sanofi 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-0815-1314
MAT-NL-2000431 1.0 8/20
Selsun: werkzame stof: 25 mg seleniumsulfide per ml.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.